Fotografie op een kinderdagverblijf


Iets wat elke ouder zal herkennen is de uitspraak: ‘Wat worden ze snel groot!’. Kinderen worden snel groot. Het is zonde als je geen leuke foto’s hebt van deze bijzondere periode. Je dreumes, peuter of kleuter op de foto zetten geeft je een blijvende herinnering. Daarom zetten wij je kleintje graag op de foto op het kinderdagverblijf.

Wij zijn een ervaren fotograaf voor kinderdagverblijf

Kinderen fotograferen op het kinderdagverblijf is ontzettend leuk. Kinderen zijn puur, oprecht blij en een beetje ondeugend. Dat is iets wat je graag op de foto zet. Als fotograaf voor kinderdagverblijf hebben wij hier veel ervaring mee. We hebben duizenden kinderen op de foto gezet met geweldige foto’s.

Als wij op jullie kinderdagverblijf komen fotograferen vinden we het belangrijk dat kinderen op hun gemak zijn én dat er goede foto’s gemaakt worden. Maar hoe doen we dat?

Fotograaf op een kinderdagverblijf

Wij fotograferen kinderen zoals ze zijn

Een van de belangrijkste punten voor een kinderdagverblijf fotograaf, is dat je kinderen fotografeert zoals ze zijn. Kinderen zijn puur en zo wil je ze het liefst op de foto zetten. Bij ons geen geforceerde poses of strakke gezichten. We willen kinderen zo natuurlijk mogelijk op de foto krijgen.

Wij stellen kinderen op hun gemak

Sommige kinderen houden er van om voor de camera te staan. Andere helemaal niet. Wie we ook voor onze camera hebben, we vinden het belangrijk dat kinderen op hun gemak zijn. Zijn ze dat niet? Dan zie je dat op de foto. We praten graag met je kindje, maken grapjes en stellen ze leuke vragen. Zo voelen ze zich sneller op hun gemak.

Fotograaf kinderdagverblijf

Wij fotograferen op hetzelfde level

Niet qua professionaliteit natuurlijk, maar qua positie. Een veel gemaakte fout is dat fotografen veel achter hun camera staan en daardoor letterlijk boven de kinderen uitsteken. Als je op ooghoogte van een kind zit en fotografeert, voelt een kind zich veel meer verboden met de schoolfotograaf en zullen de foto’s ook een stuk leuker zijn!

We letten op de tijd

Dat doen we niet voor ons of voor de ouders, maar voor het kind. Merken we dat je kleintje vermoeid is of wordt? Dan stoppen we met de foto’s. Foto’s maken tegen de zin in of als een kind vermoeid levert geen leuke foto’s op. Door onze ruime ervaring als fotograaf voor kinderdagverblijven merken we dit gelijk.

No cheese

Het woord ‘Cheese’ is een Doorn in het oog van menig professioneel fotograaf. Als je kind niet lacht hoef je dat niet te forceren. We fotograferen eerst een ander kindje, of zorgen dat het kind op zijn/haar gemak is. We praten over hun favoriete dier, eten, tv-programma of maken een grapje. Wil je kindje écht niet lachen? Dan maken we toch foto’s. Deze foto’s zijn vaak veel leuker dan je denk én een stuk beter dan een geforceerde glimlach.