Kledingtips voor peuterfotografie


Foto’s van jouw peuter die op de schoolfotodag worden gemaakt zijn ontzettend belangrijk. Niet alleen is het een mooi moment om vast te leggen, schoolfoto’s zijn eigenlijk altijd een belangrijk onderdeel van ieder fotoalbum. Door de jaren heen op de basisschool zijn er namelijk ook meerdere momenten waarop foto’s worden gemaakt en zo krijg je een mooie tijdlijn.

Op deze manier zie je goed hoe jouw kind door de jaren heen verandert. Dit begint vaak met peuterfotografie. Juist omdat het zo’n belangrijke herinnering is kan de kledingkeuze voor deze dag een uitdaging zijn. Want zelfs tien jaar later wil je dat dit nog steeds een leuke foto is om op terug te kijken.

Natuurlijk verandert mode met de jaren, dus een tijdloze outfit is eigenlijk altijd een goed idee. Er zijn een aantal kledingtips die wij graag meegeven voor peuterfotografie

Tijdloze kleding voor peuterfotografie 

Dit is dan ook meteen onze eerste tip. Kies voor tijdloze kleding wanneer jouw kind naar school gaat op de schoolfotodag. Wanneer je namelijk jaren later terugkijkt op deze foto’s wil je nog steeds dat deze er goed uit zien.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor peuterfotografie, maar voor alle kinderen die op school worden gefotografeerd. Tijdloos betekent dat je voorzichtig moet zijn met felle kleuren of andere aspecten die op dat moment in de mode zijn.

Kies daarom bewust voor een neutrale kleur en stem alles op elkaar af, dan wordt het in ieder geval geen bonte verzameling van kleuren die eigenlijk niet bij elkaar passen. Waar peuters vaak wel van felle kleuren houden, is het voor peuterfotografie belangrijk om redelijk neutraal te blijven waar mogelijk. 

Comfortabele kleding voor peuterfotografie 

Alle tips die we kunnen geven zijn eigenlijk alleen relevant en bruikbaar als jouw kind zich comfortabel voelt in de kleding die hij of zij aan heeft. Als kinderen namelijk kleding aan moeten waarin ze zich niet prettig voelen zal dat absoluut zichtbaar zijn op de foto’s.

Als de kleding te strak zit is dat natuurlijk nooit fijn en de lach op de foto’s wordt dan enigszins geforceerd. Ook kleding die kinderen niet gewend zijn om te dragen kan weerslag hebben op peuterfotografie. Wanneer je bijvoorbeeld wil dat jouw kind een nette blouse aantrekt voor de foto wanneer hij of zij dit nooit draagt, kan jouw kind zich wellicht ongemakkelijk voelen hierin.

De foto’s zullen dan niet het gewenste resultaat met zich meebrengen. Peuterfotografie blijft immers altijd een uitdaging. 

kledingtips voor peuterfotografie

Geen zwart of witte kleding

Over het algemeen is het verstandig jouw kind geen zwarte of witte kleding aan te trekken voor de schoolfoto’s. Dit komt omdat het contrast met de achtergrond vaak te groot is. Wanneer de achtergrond voor de foto’s wit is valt witte kleding uiteraard snel weg.

Zwarte kleding daarentegen zorgt voor een te groot verschil waardoor de foto minder mooi wordt. Sowieso is lichtere kleding af te raden voor peuterfotografie. Tijdens een schoolfotodag voor peuters is de kans namelijk groot dat ze nog gaan spelen voordat ze op de foto gaan.

Het zou zonde zijn om deze vlekken direct vast te leggen op de foto’s.

Rust in peuterfotografie

De belangrijkste tip die we waarschijnlijk kunnen geven is om te kiezen voor rust. Drukke kleuren zijn ook niet slim om te combineren, maar ook printjes zijn vaak niet handig. Met peuterfotografie is het belangrijk dat de foto rust uitstraalt, dit lukt vaak alleen met effen kleuren die goed bij elkaar passen.

Wanneer je meerdere kinderen hebt die samen op de foto gaan is het ook verstandig deze kleuren op elkaar af te stemmen. Het zou jammer zijn als de foto’s minder mooi uitpakken doordat de gekozen kleuren niet bij elkaar passen. Bij peuterfotografie is het belangrijk dat er harmonie is op een foto zodat de aandacht naar de kinderen gaat en niet naar de achtergrond of de kleding.