Schoolfotografie tijdens de Coronatijd


Van Blije koppies word je toch BLIJ

 

Schoolfotografie tijdens de Coronatijd

 

Het is een onzekere tijd, we weten niet hoe het zal gaan. Gelukkig heeft de regering ons weer wat bewegingsruimte gegeven en kunnen de kinderen weer fijn hun vriendjes en vriendinnetjes zien op school. Het “normale leven kan weer een beetje beginnen”.

 

Dierbare Herinneringen

En als de scholen open zijn kunnen er ook weer schoolfoto’s gemaakt worden en kunnen onze fotografen dus ook weer aan het werk. Heel fijn om hierdoor ouders en opa’s en oma’s wat leuks aan te kunnen bieden in deze onzekere en uitzonderlijke tijden.

De schoolfoto die elk jaar wordt gemaakt is namelijk een dierbare herinnering. Vaak zien wij dat die in een serie van groep 1 t/m groep 8 wordt opgespaard zodat kinderen later terug kunnen zien bij wie ze in de klas zaten. Een blijvende dierbare herinnering voor later. Een herinnering uit deze serie overslaan zou zonde zijn, want dit moment is nooit meer terug te halen. Daarnaast zou hierdoor ook de afscheidsfoto van groep 8 verloren gaan.

 

De Blije Koppies Foto!

Natuurlijk moeten we nog wel rekening houden met de 1,5 meter afstand en kunnen er dáárom nog geen traditionele groepsfoto’s gemaakt worden.

De traditionele groepsfoto zal door de maatregelen niet altijd mogelijk zijn. De kinderen zouden daarvoor allemaal gelijktijdig op school moeten zijn. Maar daar hebben wij een mooie  oplossing gevonden, De Blije Koppies Foto (hieronder weergegeven). Zo heb je toch een foto waar alle kinderen samen op staan zonder dat ze dicht bij elkaar hoeven te staan. Wij hoeven hiervoor alleen individuele foto’s te maken.

Daar waar het wel kan maken wij natuurlijk nog graag de traditionele groepsfoto.

Schoolfotograaf tijdens de Corona maatregelen

De kinderen hebben dan toch nog hun dierbare herinnering aan de klas en hun vriendjes. Kunnen ze later terugkijken op een gekke, maar mooie tijd en hebben ze van alle groepen die ze hebben doorgelopen een mooi verslag van hun schooltijd.

 

Broer-zusfoto’s

Een onzekere tijd vraagt ons ook om moeilijke keuzes te maken. Dat betekent dat we in ieder geval geen broertjes of zusjes fotograferen die niet op de school zitten. Hoezeer we ook weten dat dit altijd als extra leuk wordt ervaren, heeft het onze hoogte prioriteit om de gezondheid van kinderen en leerkrachten te waarborgen.

 

Fotodag

We beseffen ons dat de schooldagen er anders uitzien dan normaal. De klas zit waarschijnlijk met de helft van de kinderen gevuld zijn, ook hier kunnen wij ons op aanpassen. We komen dan de ochtend voor de kinderen die dan aanwezig zijn, en in de middag voor de andere groep kinderen. Mocht het zo zijn dat de kinderen om de dag naar school gaan, komen wij twee dagen fotograferen zodat alle kinderen gewoon op de foto kunnen!

Zo helpen we elkaar!

 

Veiligheid

De gezondheid van de kinderen, leerkrachten en schoolfotografen heeft bij ons de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM. Zo blijven schoolfotografen met klachten thuis. Na iedere groep maakt de schoolfotograaf de belangrijkste onderdelen schoon, denk hierbij  bijvoorbeeld aan het attribuut dat hij of zij gebruikt tijdens de fotografie. Ook wast de fotograaf regelmatig zijn eigen handen. Daarnaast hanteren wij een werkwijze tijdens de schoolfotografie waarbij 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.

 

Tot slot

Wij houden de berichtgevingen nauwlettend in de gaten. Het is mogelijk dat de corona maatregelen na 20 mei of 1 juni verder versoepeld gaan worden. Wij zullen telkens aan de hand van de dan geldende maatregelen en adviezen van de overheid en het RIVM kijken wat mogelijk is.

 

Laten we genieten van al het mooie om ons heen, de natuur, je familie, gezin. Koester de herinneringen die je hebt en maakt.

 

Heb je nog vragen neem dan contact met ons op via de mail, info@photolecole.nl of bel ons op 0570-626246