Waar moet je op letten bij fotografie op peuterspeelzalen?


Kinderen groeien veel te snel op. Zodra je twee keer met je ogen knippert gaan ze alweer het huis uit. Dit is natuurlijk overdreven, maar ouders vinden wel vaak dat kinderen te snel groeien. Daarom is het belangrijk om ieder moment vast te leggen wanneer je de mogelijkheid hebt.

Zo hebben we natuurlijk de welbekende foto’s die op de basisschool worden gemaakt. Maar wist je dat deze fotograaf ook bijvoorbeeld op de peuterspeelzaal kan komen om bijzondere momenten vast te leggen? Peuterfotograaf is een mooie herinnering voor later.

Fotograferen op de peuterspeelzaal

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je aan moet denken bij het inschakelen van een fotograaf op een peuterspeelzaal. De kinderen zijn natuurlijk een stuk jonger dan die op de basisschool en dat vergt extra aandacht. Ook de aandachtsspanne van peuters is een stuk korter dan die van kinderen op de basisschool.

Dit maakt het fotograferen natuurlijk lastiger. Ons doel is om samen met jullie een planning te maken voor een gestructureerde, maar ontspannen en gezellige dag peuterspeelzaalfotografie. Kinderen worden veel te snel groot! Daarom maken wij van dreumesen, peuters en kleuters ook graag een mooi plaatje. Dit moment willen ouders niet missen. 

Peuterfotografie

Flexibel plannen van fotografie op de peuterspeelzaal

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het inschakelen van een fotograaf op de peuterspeelzaal is de flexibiliteit in de planning. Kinderen houden van spelen en zijn vaak met andere dingen bezig. Door een flexibele planning te maken krijgen de kinderen de ruimte om spelenderwijs op de foto te gaan.

Op deze manier zijn de foto’s minder geforceerd en krijg je vrolijke en spontane beelden. Daar worden we natuurlijk allemaal blij van! De allerkleinste kinderen worden in de peuterspeelzaal gefotografeerd. Dit gebeurt in de wintermaanden van november tot en met maart. 

Voordelen peuterspeelzaal fotografie

Bij Photo l’école bieden we de ouders van de kinderen op de peuterspeelzaal de keuze uit meerdere opnames in verschillende poses. Bestellen kan gemakkelijk via onze beveiligde online bestelsite. Wanneer de foto’s op de peuterspeelzaal zijn gemaakt ontvangen alle ouders een kaartje met daarop een inlogcode en een wachtwoord. Hiermee kunnen alle gemaakte foto’s worden bekeken en besteld. Uiteraard kunnen ouders alleen de foto’s bekijken van hun eigen kinderen.

Kosten peuterfotografie

Het inhuren van een fotograaf op de peuterspeelzaal is kosteloos. Als dank voor het inhuren van onze service bieden we een aantal producten gratis aan. Denk daarbij aan een individuele fotoset voor alle leidsters en een teamfoto van alle personeelsleden