Vier kwaliteiten die een basisschool fotograaf moet hebben


Het maken van schoolfoto’s is een kunst op zich. Als je een goede fotograaf bent wil dat namelijk nog niet zeggen dat je ook succesvol kinderen kunt fotograferen. Het vergt een speciale set aan kwaliteiten en eigenschappen die je moet hebben om mooie schoolfoto’s te maken op bijvoorbeeld een basisschool.

Welke kwaliteiten heb je nodig?

De momenten waarop schoolfoto’s gemaakt worden zijn voor ouders vaak heel bijzonder. Het zijn namelijk belangrijke herinneringen waar je jaren later nog vaak op terug zal kijken. Welke kwaliteiten heeft een goede basisschool fotograaf dan precies nodig?

Goed met kinderen kunnen omgaan

Dit is natuurlijk een open deur, maar het is ontzettend belangrijk voor een basisschool fotograaf om goed met kinderen om te kunnen gaan. Zij zijn namelijk degene die op de foto gezet worden. Als je niet goed met kinderen om kan gaan kun je dit beroep wel vergeten. Het is belangrijk dat je kinderen op hun gemak kunt stellen zodat je het beste resultaat krijgt op de schoolfoto’s

Enthousiasme als basisschool fotograaf

Los van het feit dat je met kinderen om moet kunnen gaan is het belangrijk dat je van nature een enthousiast persoon bent. Ouders zien kinderen namelijk graag lachen op de foto’s en als je erg enthousiast bent zul je dit eerder bereiken.

Als jij als schoolfotograaf binnen wandelt op een basisschool is het belangrijk meteen enthousiasme uit te stralen. Op deze manier zet je de toon voor de dag en krijg je gegarandeerd mooie foto’s.

schoolfoto's levering

Creatief zijn

Je kunt heel erg enthousiast een basisschool binnenkomen, maar er zijn altijd dagen dat dit niet voldoende is. Het kan zijn dat de kinderen helemaal geen zin hebben om op de foto te gaan omdat ze bijvoorbeeld liever gaan spelen.

Of ze weten zich geen houding te geven waardoor de foto’s niet spontaan overkomen. Op deze momenten moet je als basisschool fotograaf creatief zijn. Hoe kun jij er namelijk voor zorgen dat de kinderen zich toch zetten tot het poseren voor een goede foto? Daar heb je creativiteit voor nodig. 

Geduld

Geduld is een schone zaak. Zeker wanneer je kinderen moet fotograferen. De aandachtsspanne van een kind is vaak kort en dit zorgt ervoor dat je of snel een goede foto moet maken, of veel geduld moet hebben.

Het kan namelijk een aantal foto’s duren voordat er een goede tussen zit! Ook zijn kinderen vaak heel druk en wanneer je de hele dag met ze bezig moet zijn is het belangrijk dat je niet snel je geduld verliest.