Veelgestelde vragen


FAQ (Veelgestelde vragen)

De veelgestelde vragen (FAQ) omtrent schoolfoto’s staan hier. Staat uw vraag er niet tussen neem dan contact met ons op.

faq veelgestelde vragen

Informatie voor scholen/ouderraad

Wat zijn de prijzen voor de schoolfotografie?

Wij bieden mooie moderne schoolfoto’s voor een scherpe prijs maar wij kunnen natuurlijk ook maatwerk leveren. De prijs voor een fotopakket wordt dan bepaald door verschillende opties. Wij spreken deze opties graag met u door in een persoonlijk gesprek! Neem hiervoor contact met ons op voor een geheel vrijblijvende afspraak.

Fotograferen jullie ook op speciaal onderwijs?

Jazeker. Wij fotograferen op elk type onderwijs, dus ook op speciaal onderwijs. Wilt u meer informatie hierover klik dan hier .

In welke regio fotografeert Photo l'ecole?

Wij maken schoolfoto’s op zowel basisscholen, middelbare scholen, speciaal onderwijs, kinderdagverblijven als peuterspeelzalen in heel Nederland.

Een flink aantal leerlingen waren niet op school op de fotografiedag, wat nu?

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat er een aantal leerlingen niet aanwezig zijn op de fotografie dag. In overleg komen wij dan graag nog een keer terug op school om de absenten alsnog te fotograferen. We plannen deze dag geheel in samenspraak met u in.

Hoelang is Photo l'ecole bezig met fotograferen?

Afhankelijk van het aantal leerlingen en de tijd die beschikbaar is komen wij een ochtend, een dag of zelfs meerdere dagen fotograferen met één of meerdere fotografen. Neem contact met ons op om er achter te komen hoelang wij bij jullie nodig hebben om iedereen leuk op de foto te zetten.

Wat zijn de kosten voor onze school?

De komst van onze schoolfotografen bij jullie op school kost de school niks.

Kunnen broertjes en zusjes met elkaar op de foto?

Wij bieden altijd de mogelijk aan om familiefoto´s te laten maken, maar dit is altijd wel in overleg met de school. Eventueel kan het rooster ook zo worden gemaakt dat broertjes/zusjes van buiten de school ook op de foto kunnen gaan.

Wat krijgt de school gratis?

Naast de fotopakketten voor de leerlingen bieden wij de school een aantal extra gratis producten aan, klik hier voor basisscholen en hier voor middelbare scholen.

Hoelang duurt het voor de (na)bestellingen thuisgestuurd worden?

Heeft u een bestelling geplaatst en betaald in onze webshop dan worden de schoolfoto’s binnen enkele werkdagen (zaterdag en zondag niet meegerekend!) geleverd. Voor foto cadeau artikelen en wanddecoratie is de levertijd iets langer namelijk ongeveer 1-2 weken.

Hoe lang kunnen ouders (na)bestellen op de website?

De inlogcodes blijven minimaal één jaar geldig na de fotografiedatum.

Fotopakket samenstellen in webshop (faq)

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat nu?

Wij vinden het belangrijk om zorgvuldig met de gegevens van kinderen om te gaan en hun privacy te waarborgen. Daarom kunnen wij telefonisch of per mail geen inloggegevens verstrekken. U kunt via de school een verzoek indienen om nieuwe inloggegevens te ontvangen.

Wat zit er in een zelf samengesteld fotopakket?

Een zelf samengestelde pakket bestaat uit verschillende fotovellen van het formaat 13×19 cm en/of 15×21 cm en een gratis groepsfoto. U kunt zelf kiezen welke opname u op welk fotovel wilt. Het is niet mogelijk om in één zelf samengestelde pakket verschillende inlognummers (verschillende leerlingen) samen te voegen

Waar vind ik de groepsfoto?

U vindt de groepsfoto bovenin het scherm naast de portretfoto’s. Staat de foto hier niet bij, vul dan ons contactformulier in. Vermeld hierbij het loginnummer van de foto en in welke klas u zoon of dochter zit, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Kan ik van meerdere kinderen tegelijk een (na)bestelling plaatsen?

Het is mogelijk om in één bestelling schoolfoto’s en/of fotoproducten van verschillende kinderen samen te voegen. Als u ingelogd bent met één kind gaat u dan daarna naar “Mijn login” rechts bovenin. Hier kunt u inloggen met het loginnummer van uw andere kind of bijvoorbeeld de familiefoto.

Kan ik foto's nabestellen?

U kunt onbeperkt foto’s nabestellen. Elders op deze website vindt u de bestelpagina. Hier kunt u fotovellen, fotopakketten, wanddecoratie producten en fotokado-artikelen bestellen.

Hoe kan ik mijn (na)bestelling betalen?

U kunt uw bestelling op veel manier betalen. Met Ideal, PayPal of via een bankoverschrijving.

Kan ik ook een digitaal bestand kopen van de schoolfoto?

Ja, u kunt ook een digitaal bestand van de schoolfoto en/of klassenfoto kopen. Dit bestand krijgt u binnen enkele uren na ontvangst van de betaling via een download link in uw mail box.

Hoe lang duurt het voordat ik de (na)bestelling thuisgestuurd krijg?

Dit is afhankelijk van de betaalwijze. Via Ideal en Paypal wordt alles binnen enkele werkdagen verzonden. Wanneer u kiest voor bankoverschrijving dan worden de foto’s binnen enkele werkdagen (zaterdag en zondag niet meegerekend!) na ontvangst van de betaling verzonden.

Kan ik de online (na)bestelde foto's van mijn kind terugsturen als ik ze toch niet wil?

Omdat uw bestelling speciaal voor u gemaakt wordt is het niet mogelijk om de foto’s terug te sturen.

Wat moet ik doen als de foto’s gekreukt of beschadigd zijn aangekomen?

Helaas gebeurt het wel eens dat een bestelling beschadigd aankomt. Wij lossen dit natuurlijk altijd op. Neem hiervoor contact met ons op en laat ons weten welke foto(’s) beschadigd zijn. U ontvangt natuurlijk gewoon een nieuwe foto!

bestellen van schoolfoto's
bestellen van schoolfoto's
faq, veelgestelde vragen

De foto’s van uw kind

Kunnen broertjes en zusjes met elkaar op de foto?

Indien de school daar gelegenheid toe biedt maken wij ook foto’s van de broertjes en zusjes samen.

Wat gebeurt er als mijn kind op de fotografie dag ziek is?

In overleg met de school plannen wij eventueel een extra fotografie dag in voor kinderen die op de schoolfotografie dag niet aanwezig waren.

Zijn er ook andere opnames van mijn kind?

Onze fotografen proberen altijd de leukste foto van uw kind te selecteren. U kent uw kind natuurlijk als beste en soms wil het zo zijn dat u een andere opname mooier vindt. Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Kan de foto geretoucheerd worden?

Op verzoek kunnen wij een schoolfoto retoucheren. Echter, wij zijn van mening dat schoolfoto’s een karakteristieke momentopname bieden en daarom doen wij dit liefst zo min mogelijk.

Wat kan ik doen indien ik de schoolfoto's van mijn kind niet leuk vind?

Een foto is een momentopname. Ook als het gaat om schoolfotografie. Photo l’ecole probeert dat moment zo ontspannen mogelijk te maken. Wanneer u niet tevreden bent over de foto van uw kind, geeft u het complete fotopakket, die u via school heeft gekregen, gewoon terug aan de school of stuurt deze terug in de bijgeleverde antwoordenvelop. Bestelling van schoolfoto’s die via onze bestelsite zijn geleverd kunnen niet geretourneerd worden.

Heb ik invloed op de wijze waarop de schoolfotografie wordt uitgevoerd?

De wijze waarop wij de schoolfotografie uitvoeren wordt afgesproken met de school en/of ouderraad. Zij bepalen de kleur achtergrond, de samenstelling van het fotopakket, de wijze van betalen en leveren. Uw wensen kunt u dus aan hen kenbaar maken.

De meeste veelgestelde vragen (FAQ) omtrent schoolfoto’s staan hier. Staat uw vraag niet tussen de FAQ’s (veelgestelde vragen) neem dan contact met ons op.