Waar vind je de juiste schoolfotograaf?


Het kiezen van de juiste schoolfotograaf is ontzettend belangrijk. De fotomomenten van zowel de kinderopvang als de basisschool worden namelijk jaren later nog steeds gekoesterd. Wanneer de foto’s niet uitpakken zoals je voor ogen had kan dat nog weleens heel vervelend zijn voor de ouders.

Maar hoe weet je nou welke schoolfotograaf geschikt is? Daar zijn verschillende factoren van invloed op. Het is in eerste instantie belangrijk om te bepalen wat de ouders van de kinderen belangrijk vinden en wat de school belangrijk vindt. Hoe krijg je het beste resultaat en waar vind je dan de juiste schoolfotograaf die daarin kan voorzien?

Perfecte planning

Een van de belangrijkste aspecten aan een schoolfotograaf is het feit dat deze goed kan plannen. Voor ouders is dat natuurlijk ontzettend belangrijk zodat ze de kinderen op de juiste dag aankleden voor de foto’s. Op de dag zelf is het ook belangrijk dat de planning op de juiste manier verloopt.

Voor de kinderen is het belangrijk dat ze weten waar ze aan toe zijn en dat ze ongeveer weten wanneer ze aan de beurt zijn. Voor de begeleiders is dit ook erg belangrijk zodat zij de kinderen kunnen meenemen in de planning en ervoor kunnen zorgen dat de kinderen op het juiste moment op de juiste plek zijn voor de foto. 

schoolfotograaf

Flexibele schoolfotograaf

Ook al is de planning erg strak opgezet, het is geen garantie dat je deze de hele dag kunt volgen. Zowel voor de schoolfotograaf als voor de kinderen en begeleiders is het nodig om enigszins flexibel te zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de kinderen op een bepaald moment niet meewerken en je deze wat later in de planning moet opvolgen om alsnog foto’s van te maken.

Ook heeft een schoolfotograaf heel veel geduld nodig bij het fotograferen van kinderen. Het kan namelijk voor komen dat ze geen zin hebben om op de foto te gaan en dat je ze echt moet motiveren te lachen voor de camera. Het kan dus zijn dat het de schoolfotograaf meer tijd nodig heeft dan in eerste instantie gedacht. 

Waar vind je deze goede schoolfotograaf?

Een goede schoolfotograaf kan soms moeilijk te vinden zijn. Het is belangrijk dat de foto’s na een dag fotograferen mooi zijn en dat ouders daar blij van worden. Het moet dus een schot in de roos zijn. Bij Photo l’ecole hebben we een groot team aan professionals klaar zijn voor een van de belangrijkste fotomomenten van de kinderen in de schoolperiode.

Wij zijn flexibel en kunnen ook voorzien in speciale wensen als de school dit heeft. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere fotostijl of een specifieke achtergrond, daarin kunnen we altijd meewerken. We koppelen dan ook de juiste fotograaf aan de juiste school zodat het mooiste resultaat ontstaan. 

Schoolfotograaf zorgt voor kwaliteit

Kortom: een goede schoolfotograaf is van alle markten thuis. Dit is niet vanzelfsprekend bij een schoolfotograaf. Daarom is het belangrijk met de fotograaf in gesprek te gaan om alle wensen te bespreken. Op deze manier kan de school in samenwerking met de schoolfotograaf het beste resultaat behalen en voor blije ouders zorgen dankzij de mooie foto’s.