Wanneer worden meestal de nieuwe schoolfoto’s gemaakt?


Het begin van een nieuw schooljaar is, naast het voorjaar, een ideaal moment om een nieuwe schoolfoto te laten maken. Om verzekerd te zijn van professionele schoolfotografie is het raadzaam om tijdig een afspraak te maken. Het is namelijk een drukke periode voor ons als basisschool fotograaf en middelbare school fotograaf. De wensen zijn vooraf al te bespreken en het is mogelijk om een optie te nemen op een datum voor het maken van een schoolfoto en klassenfoto met alle leerlingen. Wij werken in heel Nederland.

Nieuw schooljaar, nieuwe schoolfoto

Het is een traditie in Nederland om elk jaar een nieuwe schoolfoto te maken en het begin van het schooljaar leent zich daar perfect voor. Maar het voorjaar is voor basisscholen ook een mooi en gewild moment om de kinderen te laten fotograferen. Er zijn verschillende mogelijkheden om vorm te geven aan de schoolfotografie.

Iedereen apart op de foto

Het is eveneens een traditie dat er een klassenfoto gemaakt wordt en dat elke leerling individueel op de foto gaat. Op de basisschool fotograferen wij de kinderen zelfs in meerdere verschillende poses die zij zelf leuk vinden. Broertjes en zusjes op de basisschool kunnen natuurlijk ook met elkaar op de foto. Wij maken overigens op alle soorten scholen foto’s, zoals in het basisonderwijs, middelbaar onderwijs en speciaal onderwijs.

Waarom een nieuwe schoolfoto?

Een nieuwe schoolfoto vormt voor de school, net als voor ouders en leerlingen, een blijvende herinnering aan de schooltijd. Het is niet voor niets dat de schoolfotograaf ieder jaar langs komt om klassen en leerlingen op de foto te zetten. Naast dat er sprake is van een blijvende herinnering zijn er ook praktische redenen om leerlingen op de foto te zetten.

Foto op de schoolpas

In het voortgezet onderwijs werken scholen vaak met schoolpassen met daarop een foto van de leerling. Daarom is het begin van het schooljaar, of de introductie dag in het voorjaar, een uitstekende periode voor het maken van een nieuwe schoolfoto voor het middelbaar onderwijs.

Schoolfoto’s op de basisschool

Bij het maken van een klassenfoto en portretfoto’s van de kinderen houden wij rekening met het type school en daarmee met de leeftijd van kinderen. Op de basisschool maken wij er bijvoorbeeld een ontspannen dag van voor de school en voor de kinderen. Het doel richt zich hierbij vooral op het maken van spontane portretfoto’s en mooie klassenfoto’s.

Schoolfoto’s in het voortgezet onderwijs

In het voortgezet onderwijs voorzien wij in een professionele aanpak, met een strakke planning voor de dag waarop wij de schoolfoto’s maken. Bovendien zorgen wij ervoor dat middelbare scholen de digitale portretfoto’s, gekoppeld aan het leerling nummer, en de schoolpassen snel geleverd krijgen.

Schoolfoto’s voor speciaal onderwijs

Bij het maken van een nieuwe schoolfoto voor scholen in het speciaal onderwijs is het doel gericht op het maken van mooie foto’s en maken wij meerdere poses. Wij hebben tijdens de fotodagen op school alle aandacht en geduld voor de kinderen.

School blij, kinderen blij en ouders blij

Het is zeker voor jonge kinderen altijd een speciaal moment, als een schoolfotograaf langskomt op school om een klassenfoto te maken en de kinderen elk apart op de foto te zetten. De meeste kinderen zijn trots op dat moment en dat is vaak af te zien aan het resultaat, mooie spontane foto’s met blije kinderen.

Keuze aan ouders

Ouders zijn natuurlijk eveneens blij met mooie schoolfoto’s van hun eigen kind of kinderen en koesteren de schoolherinnering. Vooral ook omdat Photo l’ecole als online schoolfotograaf de keuze aan ouders laat om zelf in onze webshop een fotopakket samen te stellen. Daarbij is er garantie op een uitstekende kwaliteit in verhouding tot een scherpe prijs.

Optimaal gemak voor scholen

Scholen zijn net zo blij met de komst van onze professionele schoolfotografen om een nieuwe schoolfoto te maken. Wij voorzien namelijk in een combinatie van een perfecte planning met optimaal gemak en een soepel verloop tijdens de hele dag. Bovendien hebben scholen er verder geen omkijken naar, want wij zijn voor de ouders het aanspreekpunt. Daarbij maken wij vooraf heldere afspraken met scholen, zodat de hele dag volgens planning en naar tevredenheid verloopt.

Afspraak maken voor nieuw schooljaar

Het is voor scholen aan te raden om tijdig contact op te nemen met Photo l’ecole om zo alle ruimte en vrijheid te hebben om de ideale datum als optie voor een nieuwe schoolfoto te plannen. Het is altijd een drukke tijd in het begin van een nieuw schooljaar, niet alleen voor scholen, kinderen en ouders, maar zeker ook voor ons als professionele schoolfotograaf. Neem contact op met Brenda of Marianne via 0570-626246 voor meer informatie of om alvast een vrijblijvende afspraak te maken.